luni, 28 mai 2012

Concurs Overseeing Fashion si Silhouette

Buna dragilor,

Tin sa va anunt de un super concurs pe site-ul Overseeing Fashion. Aveti timp pana pe 11 iunie sa va inscrieti.







Eu zic sa nu ratati un asa concurs!Multa bafta!
Pentru mai multe detalii despre concurs clik pe poza:)


O zi buna!:*

marți, 15 mai 2012

Tort alba ca zapada

Ingrediente foi:                                                                        
- 3 oua;                                                                                      
- 100 gr zahar pudra (se poate folosi si zahar normal);                 
- 6 linguri ulei;                                                                             
- 3 linguri lapte;                                                                           
- 1 plic praf de copt;                                                                   
- 1 varf de cutit sare;
- 500 gr faina.
Ingrediente crema:
- 500 ml lapte;
- 250 gr margarina;
- 275 gr zahar;
- 2 linguri cu varf de faina;
- 1 lamaie.
Mod de preparare foi:
Intr-un bol se amesteca,cu mixerul, laptele, ouale si zaharul, apoi se adauga si uleiul. Se pune faina, pentru inceput 400 g, impreuna cu praful de copt si putina sare si se framanta cu mana. Daca inca se lipeste de maini se tot adauga faina pana incepe sa se ia de pe maini.Se imparte coca rezultata in 4 parti egale, din care rezulta 4 foi care se coc pe rand intr-o tava de diametru 27 cm. Se tapeteaza masa cu faina si se intinde foaia cu facaletul. Se unge tava (eu am o tava cu fundul detasabil, si folosesc doar fundul tavii si merge copt pe el, daca nu aveti o astfel de tava, coaceti foile pe dosul unei tavi) margarina sau ulei si tapetati cu faina. Coaceti foile una cate una in cuptorul preincalzit la 170°C. O foaie se coace cam in 7-10 minute, dar este mai bine ca dupa 5 minute sa o verificati pentru ca se arde foarte usor. Foaia este gata atunci cand devine aurie.
Mod de preparare crema:
Se pun lan fier 400 ml de lapte impreuna cu zaharul.Intr-un alt vas se amesteca restul de lapte cu cele 2 linguri de faina si se pun peste celalalt lapte cand acesta incepe sa fiarba si se mesteca continuu pentru a nu se face cocolase.Cand compozitia incepe sa se ingroase se da de pe foc si se amesteca cu margarina.Se lasa la racit. Dupa ce se raceste se adauga zeama si coaja rasa de la o lamaie. Impartiti crema in 3 parti egale.
Ansamblare:
Pe un platou sau o tava de marimea foilor, sau putin mai mare se aseaza o foaie dupa care crema si iar foaie si crema pana se termina crema si foile, deasupra ramanand foaie.
Pentru a orna tortul am folosit un plic de tort gel pe care l-am preparat conform instructiunilor de pe ambalaj, doar ca in loc de apa sau compot am folosit lapte pentru a-mi iesi alb.Pe margini am folosit frisca (facuta din praf de frisca) si deasupra, peste tot, am presurat nuca de cocos.
 
 
 
Pe farfurie am ornat cu felii de ananas si mandarine....puteti orna dupa preferintele voastre sau cu ce aveti:)
 
Yammy yammy....bun bun:)


luni, 14 mai 2012

Tortulet cu fineti si budinca

Ingrediente blat:
- 6 oua;
- o cana de zahar (200 gr);
- o cana faina (200 gr);
- 1 plic praf de copt;
- esenta de vanilie.

Mod de preparare:

Se bat galbenusurile cu zaharul circa 10 minute, pana incepe sa se topeasca zaharul si galbenusurile incep sa se albeasca, dupa care se adauga faina si praful de copt stins cu otet, esenta de vanilie si la urma se adauga albusurile batute spuma. Compozitia astfel obtinuta se toarna intr-o tava (cu diametru de 27 cm) unsa cu margarina si tapetata cu faina. Se da la cuptor, pt. circa 30 de minute, la 170 de grade. 

Compozitia de galbenus si cea de albus care vin amestecate..........

Cam asa arata inainte sa-l bag la cuptor......
 Din pacate nu i-am mai facut pozedupa ce l-am scos de la cuptor :(
Acesta este un blat pe care il folosesc foarte des, chiar si la unele prajituri, iar daca vreti puteti sa puneti si 2 linguri de cacao (impreuna cu faina si praful de copt), daca vreti sa fie blatul de alta culoare.
Cand este gata se scoate de la cuptor si se lasa la racit.Dupa ce s-a racit setaie blatul in 3  si se insiropeaza cu un sirop facut din 200 gr.de apa,2-3 linguri de zahar si putina esenta de vanilie, sau puteti folosi  zeama de la compot de fructe(eu am folosit zeama de la compotul de ananas) sau chiar suc.


Ingrediente umplutura:
Pentru primul strat am folosit 300 gr.fineti sau crema de ciocolata , pe care am topit-o putin la microunde (vreo 30-40 secunde) pentru a o putea intinde.Peste crema de ciocolata am pus un strat de ananas,taiat feliute.
Pentru cel de-al doilea strat am folosit un plic de pudding de vanilie de la Dr.Oetker pe care l-am preparat conform instructiunilor de pe ambalaj, la care am mai adaugat, dupa ce am luat-o de pe foc, 75 gr.de margarina.Am lasat-o putin la racit (nu am lasat sa se raceasca de tot, dar nici sa nu fie prea calda), cat sa o pot intinde dupa aceea peste a doua parte din blat.Peste acest strat am pus feliute de banana.La final am pus si a treia parte din blat si am acoperit-o cu frisca. Aceasta am facut-o din 300 gr.smantana,100 gr.zahar si putina esenta de vanilie. Dupa cum vedeti frisca nu mi-a iesit prea stralucita, deoarece calitatea smantanei nu a fost foarte buna, adica a fost mai subtire si nu mi-a iesit asa pufoasa, pare ca este o glazura. Am decorat cu felii de ananas si kiwi.




Si cam asa arata o feliuta din el......

V-a placut? E foarte bun:)